Dopis Ježíškovi – vzor i PDF šablona k vytisknutí

Dnes už nejen děti, ale i dospělí píší dopis Ježíškovi. Svěřují se v něm se svými přáními a tento typický symbol Vánoc jim dodává to pravé kouzlo. Zejména děti se ale ptají, jak napsat dopis Ježíškovi a z jejich úst slyšíme často ještě otázku: “Kam napsat dopis Ježíškovi?”. Abyste jim to zvládli vysvětlit, připravili jsme si pro vás návod. A abychom vám to ulehčili ještě víc, máme pro vás i dopis Ježíškovi k vytisknutí, ale také vám poradíme, kdy psát dopis Ježíškovi.

 

Dopis Ježíškovi

Vánoční dopis Ježíškovi je pravděpodobně jeden z nejoblíbenějších psaní, které děti každoročně píší. A nejen děti, o přání si píší i dospělí. Nese to sebou kouzlo, které chtějí pocítit snad všichni. Dětská radost v očích z dárků, o které jste si napsali – určitě si na ni pamatujete nebo ji zažíváte dodnes. Rozhodně o to své děti neochuďte a tzv. Milý Ježíšku dopis s dětmi rozhodně vytvořte. Otázkou je, jak napsat dopis Ježíškovi. Je to v podstatě pouze na fantazii autora, ale pokud budete potřebovat malý návod, jsme tu s ním. Rovněž vám poskytneme dopis Ježíškovi – pdf či šablonu a rovnou i dopis Ježíškovi ke stažení.

dopis-jeziskovi---vzor-i-pdf-sablona-k-vytisknuti-mily-jezisku

Jak napsat dopis Ježíškovi

Dopis pro Ježíška není žádná věda. Začněte větou: “Milý Ježíšku, k letošním Vánocům bych si přál/a…”. Buď zvolte bílý papír, který daná osoba sama pokreslí anebo nazdobí, nebo zvolte dopis Ježíškovi k vytisknutí, který naleznete níže. Ten vám urychlí práci, protože ho bude stačit už jen vyplnit. Po napsání už jen vložte dopis do obálky a nadepište, pro koho je dopis určen.

 

Kam poslat dopis Ježíškovi

Jednoduše na obálku napište adresu, kde Ježíšek bydlí. U starších dětí to může být opravdová adresa toho, kdo bude nadělovat a u mladších klidně adresu vynechte. Nebo napište Severní pól, pokud místo Ježíška posíláte Santovi.

Jak poslat dopis Ježíškovi

Existuje několik možností, jak poslat dopis Ježíškovi tak, aby to bylo zejména pro děti věrohodné. Dejte ho za okno, kde si ho Ježíšek vyzvedne, umístěte pod strom na zahradu nebo ho jednoduše hoďte do schránky (té domovní).

dopis-jeziskovi---vzor-i-pdf-sablona-k-vytisknuti-pro-deti

Dopis Ježíškovi text

Hledáte vzor pro dopis Ježíškovi? Máme pro vás dvě varianty textu, který se na dopis pro Ježíška hodí.

  • 1. varianta: Milý Ježíšku, po roce Ti opět píši. Celý rok jsem se těšil/a, až ti budu moct napsat. Děkuji ti, že zvládneš obletět všechny děti a protože vím, že toho máš hodně, mám jen pár přání. Tady jsou:
  • 2. varianta: Ahoj Ježíšku. Celý rok jsem byl/a hodný/á, a proto bych ti chtěl/a napsat o nějaké dárečky. Budu rád/a, když mi přineseš alespoň některé. Přeji si…
 

Dopis Ježíškovi vzor

Pokud potřebujete vzor pro dopis Ježíškovi, jste na správném místě. Předloha pro dopis Ježíškovi může sloužit každoročně a krásně vás navede k psaní. Dopis Ježíškovi k vytisknutí neváhejte rozdat celé rodině a připomenout si kouzlo Vánoc. Alespoň budete vědět, co kupovat.

*Dostupné na Pinterestu – zde a zde

Dopis “Milý Ježíšku” pro dospělé si stáhněte zde.

dopis-jeziskovi---vzor-i-pdf-sablona-k-vytisknuti-detsky

Dopis Ježíškovi k tisku

Rádi byste si stáhli a vytiskli dopis Ježíškovi – šablonu či pdf? Vybrali jsme pro vás dvě hezké varianty.

*Dostupné na Pinterestu – zde a zde

Další šablonu pro dopis Ježíšku si můžete v pdf stáhnout zde.